ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγωνία για νέα πλημμύρα στη Μάνδρα-Καλά κρατεί η πολιτική αντιπαράθεση

23:01 - 27 Ιουν 2018 | Ειδήσεις
Αγωνία για νέα πλημμύρα στη Μάνδρα-Καλά κρατεί η πολιτική αντιπαράθεση
Την «ημέρα της μαρμότας» ζουν οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Μαγούλας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή από το βράδυ της Τρίτης προκάλεσαν νέες υλικές καταστροφές, παραπέμποντας στις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου, που κόστισαν τη ζωή σε 24 ανθρώπους.

Η σημερινή βροχόπτωση πλημμύρισε 90 σπίτια σε Μάνδρα και Μαγούλα, με την πυροσβεστική στις 5.30 να έχει δεχθεί 95 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Παράλληλα, χάος επικράτησε στις οδικές αρτηρίες, με αρκετούς δρόμους να τίθενται εκτός λειτουργίας και δεκάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε «λίμνες» στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Πλέον, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί πλήρως, καθώς η τροχαία επιτρέπει την κυκλοφορία σε όσους οδικούς άξονες προκλήθηκαν νωρίτερα προβλήματα -και συγκεκριμένα:

  • παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, από τη γέφυρα της Μάνδρας προς τη Θήβα
  • κόμβος Μάνδρας - Μαγούλας, στο ρεύμα προς Αθήνα
  • νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, από το Δαφνί έως τα διυλιστήρια,
  • Αττική οδό, στην έξοδο προς Μάνδρα

Οι κάτοικοι ωστόσο παραμένουν επί ποδός, καθώς οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για έντονα φαινόμενα που θα διατηρηθούν μέχρι και την Πέμπτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσις 3 με 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία, οι τρόποι αντιμετώπισής τους, καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διαχείριση της κατάστασης.

Παράλληλα, πολιτική «μάχη» έχει ξεσπάσει για το ζήτημα, μετά την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, «ζητώντας άμεση ενημέρωση για τους λόγους της απαράδεκτης καθυστέρησης στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής».

Από την πλευρά του, το Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο τιτλοφορείται ως εξής: «Η Μάνδρα ξαναζεί τον εφιάλτη, η Αττική πνίγεται στα σκουπίδια». Μάλιστα, καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισε για ακόμη μία φορά η Μάνδρα.

Νωρίτερα, η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ότι ούτε ένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει ξεκινήσει στην Μάνδρα Αττικής, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την καταστροφή του 2017.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:13 - 27 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.