ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευθύνες Περιφέρειας στην Πυροσβεστική: Δεν έγινε εκκένωση, αλλά άτακτη φυγή

12:42 - 01 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Ευθύνες Περιφέρειας στην Πυροσβεστική: Δεν έγινε εκκένωση, αλλά άτακτη φυγή
Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην κατάθεσή της στην εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική σημείωσε πως δεν υπήρξε οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές, αλλά η κατάσταση έμοιαζε περισσότερο με "άτακτη φυγή".

Η κα. Τσούπρα κατέθετε επί δύο ώρες στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ η κα. Τσούπρα είπε πως δεν έγινε ποτέ οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. 

Σύμφωνα με την κα. Τσούπρα η Πυροσβεστική πρέπει να κάνει εισήγηση στον αρμόδιο δήμαρχο και όσον αφορά την εκκένωση πρέπει να αποφασίσει η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία γιατί πλέον φτάνουμε στη διάσωση, την οποία κάνει εκείνη. Ακόμη, σημείωσε ότι ο δήμος και η περιφέρεια επεμβαίνουν μόνο όταν δεν υπάρχει φωτιά στον συγκεκριμένο χώρο, αλλιώς δεν μπορούν να επέμβουν βάσει νόμου.

Τέλος, η κα. Τσούπρα τόνισε ότι στις 18:10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά πως πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από τον Νέο Βουτζά, ωστόσο αυτό δεν ήταν πια δυνατό, γιατί η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:53 - 01 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.