ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα έργα ύψους €14 εκατ. σε δήμους της Δυτικής Ελλάδας

15:31 - 09 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Νέα έργα ύψους €14 εκατ. σε δήμους της Δυτικής Ελλάδας
Δώδεκα νέα έργα, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ενταχθούν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα 2014-2020", αφού, σύμφωνα με την περιφέρεια, "αξιολογήθηκε και η δεύτερη φάση αστικών αναπλάσεων με θετικό πρόσημο για το σύνολο των έργων που υπεβλήθησαν και πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης".

Ουσιαστικά πρόκειται για δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών, εμπορικών και τουριστικών κέντρων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στους δήμους Αιγιαλείας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου στην Αχαΐα, Ακτίου - Βόνιτσας, Ξηρόμερου και Αγρινίου στην Αιτωλοακαρνανία, Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων στην Ηλεία.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "τα προγράμματα που αφορούν τις αστικές αναπλάσεις αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια, επειδή αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών μας", προσθέτοντας ότι "με τη συνεργασία των δήμων, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί από το 2014".

Ακόμη, ο περιφερειάρχης είπε ότι "θα προσπαθήσουμε να βρούμε χρήματα και για άλλα έργα αντίστοιχα, διότι στη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, το ΕΣΠΑ αποτελεί τη μόνη πηγή χρηματοδότησης για τα έργα σε δήμους".

Αναφερόμενος ο Απόστολος Κατσιφάρας στις βιώσιμες αστικές αναπλάσεις για Πάτρα και Αγρίνιο, στις ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις για Πύργο, Κατάκολο, Αρχαία Ολυμπία και για Μεσολόγγι-Αιτωλικό, καθώς και στις αστικές αναπλάσεις για κάθε δήμο της Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι "αποτελούν το ολοκληρωμένο σχέδιο για την περιοχή μας, που πλέον βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αφού σχεδιάσαμε με τους δήμους και περνάμε στη φάση υλοποίησης του συνόλου του σχεδίου".

1231asdasd123

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.