ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια- Εκκενώθηκαν χωριά, έκλεισαν δρόμοι (video)

22:00 - 12 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια- Εκκενώθηκαν χωριά, έκλεισαν δρόμοι (video)
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Εύβοια, όπου προσπαθούν να θέσουν σε έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε την Κυριακή σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας. Εκκενώθηκαν τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, όπως και η μονή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια των δύο οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός, ενώ όπως αναφέρουν τοπικοί φορείς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδαίτερα ισχυροί και σπρώχνουν το μέτωπο της φωτιάς προς τα Ψαχνά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από το eviazoom.gr για την εκκένωση του οικισμού στο Κοντοδεσπότι.

 

Στην περιοχή σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί: 186  πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 5 Ελικόπτερα, 6 Αερσκάφη και 2 πεζεντελ.

Τοπικά ΜΜΕ στην Εύβοια αναφέρουν ότι η φωτιά που πλέον έχει ένα μέτωπο δύο χιλιομέτρων και ότι οι καπνοί βρίσκονται πάνω από την πόλη της Χαλκίδας.

Σε συνεχείς επικοινωνίες βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια.

Στην περιοχή βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, επισήμανε πως για προληπτικούς μόνο και μόνο λόγους εκκενώθηκαν τα δύο χωριά και ουδείς κίνδυνος υπήρξε για ανθρώπινες ζωές.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως έχουν μεταφερθεί δυνάμεις πυρόσβεσης από όλη την περιφέρεια και προσέθεσε πως σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί δύο αγροικίες στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο κ. Αποστόλου τόνισε πως ολόκληρη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις θα δώσουν τη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Έκλεισε η κυκλοφορία από και προς Βόρεια Εύβοια

Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς. 

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια. 

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων.

kontodespoti1

Τελευταία τροποποίηση στις 22:01 - 12 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.