ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλακ άουτ στην Αθήνα-Πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα-Προβλήματα στο μετρό

17:32 - 22 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Μπλακ άουτ στην Αθήνα-Πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα-Προβλήματα στο μετρό
Μπλακ άουτ στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης και για περισσότερες από δύο ώρες. Διακοπές ρεύματος πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές, από το κέντρο μέχρι την Κηφισιά και τη Γλυφάδα. Νοκ άουτ βγήκε και το μετρό!

Συγκεκριμένα, η γραμμή 2 από το Πανεπιστήμιο έως την Ηλιούπολη τέθηκε για ώρες εκτός λειτουργίας.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρήθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και τα Μελίσσια, τη Γλυφάδα και την Κηφισιά.

Επίσης, υπήρξαν προβλήματα με φανάρια σε κεντρικούς δρόμους, όπως στη λεωφόρο Μεσογείων.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε έπειτα από εκρήξεις σε υποσταθμούς της ΔΕΗ στην Παλλήνη.

Αποκατάσταση

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ γύρω στις 17.00.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος εξέδωσε επίσης ανακοίνωση σημειώνοντας πως οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Σύντομα αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:36 - 22 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.