ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεκρός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη κοντά στη Σπάρτη

11:14 - 28 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Νεκρός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη κοντά στη Σπάρτη
Νέα τραγωδία με πιλότο των ενόπλων μας δυνάμεων στην Τρίπολη. Νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας, που κατέπεσε έξω από τη Σπάρτη.

O συγκυβερνήτης του αεροσκάφους διασώθηκε κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, εντοπίστηκε νωρίτερα ζωντανός και περισυνελέγη.

Το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την 120ΠΕΑ, ενώ συνετρίβη γύρω στις 8:50 το πρωί στο χωριό Κολλίνες, στα σύνορα Αρκαδίας - Λακωνίας, 40 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, οι δύο χειριστές ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Το ΓΕΑ έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση του δυστυχήματος, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του δυστυχήματος».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 28 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.