ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελ.Βενιζέλος: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες-Άνοιξαν τρύπες στα γκαράζ

18:01 - 29 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Ελ.Βενιζέλος: Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες-Άνοιξαν τρύπες στα γκαράζ
Εστίες καπνού και ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παρά το ότι σήμερα το πρωί άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβασή τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη, σε σημείο που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε εν πλω, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ύδρας, όπου έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5-6 Μποφόρ.

el venizelos ploio arthro

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που την προκάλεσαν, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.

Προληπτικά γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, ενώ η ποσότητα νερού που έχει πέσει μέσα σε αυτό του έχει δώσει μικρή κλίση.

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι» τόνισε ο αρχηγός της πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν απομακρυνθεί κάποια από το 1ο γκαράζ του πλοίου.

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης, γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα, αλλά και να ξεφορτώσουν όσα είναι σε καλή κατάσταση.

19964080

Τελευταία τροποποίηση στις 21:21 - 29 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.