ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεύτερη ημέρα με φλόγες στο γκαράζ του Ελ. Βενιζέλος

08:34 - 30 Αυγ 2018 | Ειδήσεις
Δεύτερη ημέρα με φλόγες στο γκαράζ του Ελ. Βενιζέλος
Για δεύτερη ημέρα καίει η φωτιά που ξέσπασε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης (28.08.2018) στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν από την πρώτη στιγμή να την περιορίσουν, ωστόσο η στενότητα του χώρου και οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν το έργο τους.

Από την ποσότητα του νερού που έπεσε για την κατάσβεση της φωτιάς το πλοίο πήρε κλίση και του άνοιξαν τρύπες στο πλάι προκειμένου να αδειάζει, αλλά και να γίνεται ρίψη αφρού.

Από το πρωί της Πέμπτης γίνεται εκ νέου προσπάθεια να αδειάσει μερικώς το γκαράζ από ορισμένες νταλίκες προκειμένου να απελευθερωθεί χώρος και να γίνει προσπάθεια εξισορρόπησης του πλοίου.

Το χρονικό

Η φωτιά εκδηλώθηκε εν πλω, ενώ αυτό βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ύδρας, όπου έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5 - 6 Μποφόρ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινισθεί τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε κάποιο φορτηγό.

Σημειώνεται, ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει στις 22:00 από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα.

Χθες το πρωί μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια από τα φορτηγά προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών. Προληπτικά γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα ενώ η ποσότητα νερού που έχει πέσει μέσα σε αυτό του έχει δώσει μικρή κλίση.

«Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο της πυρκαγιάς γιατί είναι περιορισμένοι οι χώροι», τόνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως έχουν καεί φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ ήδη έχουν καταφέρει να απομακρύνουν κάποια από το 1ο γκαράζ του πλοίου.

Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα αλλά και να ξεφορτώσουν όσα είναι σε καλή κατάσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.