ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΖ για Μόρια: Εξάχρονα παιδιά σκέφτονται την αυτοκτονία ως διέξοδο

10:14 - 20 Σεπ 2018 | Ειδήσεις
ΤΑΖ για Μόρια: Εξάχρονα παιδιά σκέφτονται την αυτοκτονία ως διέξοδο
«Ακόμα και εξάχρονα σκέφτονται την αυτοκτονία στη Μόρια», γράφει σε άρθρο – κραυγή η εφημερίδα ΤΑΖ, αναφερόμενη στις συνθήκες διαβίωσης στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του εκπροσώπου της οργάνωσης αρωγής «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» Λούκα Φοντάνα, ο οποίος τονίζει ότι «εδώ συντελείται μια ανθρωπιστική καταστροφή».

«Στον υπερπλήρη καταυλισμό η σωματική και σεξουαλική βία είναι συχνό φαινόμενο και η ελληνική κυβέρνηση δεν προστατεύει τους πρόσφυγες, προσθέτει ο εκπρόσωπος για να τονίσει ότι: «οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξάνονται. Ακόμα και παιδιά από 6 μέχρι 8 ετών σκέφτονται την αυτοκτονία ως διέξοδο. Πέρυσι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν ότι οι πρόσφυγες με ψυχικά προβλήματα που υποβάλλονταν σε θεραπεία είχε αυξηθεί κατά 50%. Σήμερα είναι πολύ περισσότεροι».

«Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι -το 1/3 των οποίων είναι παιδιά- βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον καταυλισμό της Μόριας, που έχει μέγιστη χωρητικότητα 3.000 ατόμων, με αποτέλεσμα το hotspot να βρίσκεται σε κατάσταση πρωτοφανούς έκτακτης ανάγκης όσον αφορά στη σωματική και ψυχική υγεία χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών που συνωστίζονται σε άθλιες συνθήκες», ανέφεραν μόλις πριν από ένα 24ωρα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, απευθύνοντας έκκληση για την επείγουσα μεταφορά όλων των ευάλωτων ατόμων, ειδικά των παιδιών, σε ασφαλή στέγη στην ηπειρωτική χώρα ή/και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.