ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός Φιλοσοφικής Σχολής ο "Ρουβίκωνας"

11:39 - 17 Οκτ 2018 | Ειδήσεις
Εκτός Φιλοσοφικής Σχολής ο "Ρουβίκωνας"
Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στο χώρο της Φιλοσοφικής όπου είχε «στέκι» ο Ρουβίκωνας καθώς ενώ οι καθηγητές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για να προστατεύσουν τον χώρο, στο σημείο κατέφθασαν μαυροφορομένοι νεαροί με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής κ. Φωτοπούλου, τόνισε ότι ενώ το πρωί οι καθηγητές της Σχολής συγκεντρώθηκαν για να διαφυλάξουν τον χώρο όπου είχε δημιουργήσει το «στέκι» του ο Ρουβίκωνας στη συνέχεια ήρθαν στο χώρο μαυροφορεμένοι νεαροί ενώ συνεχώς καταφθάνουν και άλλοι.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής της παρέμβασης, η κ. Φωτοπούλου σε κάποια στιγμή αναγκάστηκε να διακόψει καθώς όπως είπε κάποιοι από τους νεαρούς περνούσαν από μπροστά της και θα υπήρχε πρόβλημα αν διαπίστωναν πως μιλάει στο ραδιόφωνο.

Τέλος, κατηγόρησε την Πολιτεία ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της αναγκάζοντας τους καθηγητές να έρχονται απέναντι με τους φοιτητές τους.

Νωρίτερα, η Κοσμητεία της Σχολής ανακοίνωσε πως ο χώρος 516 -στον οποίο η αναρχική ομάδα είχε ανοίξει γραφείο- βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής, μετά από παρέμβαση καθηγητών.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από φωτογραφία που απεικονίζει καθηγητές και προσωπικό έξω από τον χώρο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής».

Με ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ εκφράζουν την καταδίκη τους για την κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις, απαιτώντας την αποχώρηση της οργάνωσης από το γραφείο που έχει καταλάβει.

«Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων, καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις». Αυτό τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του "Ρουβίκωνα" να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης, και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, μέσω ανακοίνωσης του Δ.Σ. του συλλόγου τους, ζήτησαν από την οργάνωση να αποχωρήσει και «να προβληματιστεί από την αρνητική δημοσιότητα που πήρε η παρουσία του στη Φιλοσοφική Σχολή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.