ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλβανία: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες της κηδείας Κατσίφα

09:28 - 09 Νοε 2018 | Ειδήσεις
Αλβανία: Ελεύθεροι οι προσαχθέντες της κηδείας Κατσίφα
Στις 3 τα ξημερώματα αφέθηκαν ελεύθερα τα δώδεκα άτομα που είχαν προσαχθεί από την αλβανική Αστυνομία στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου, μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Οι δώδεκα είχαν προσαχθεί από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς και από τις Βουλιαράτες και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής Αστυνομίας, αυτό έγινε για να διερευνηθεί εάν υποκινούσαν «ρατσιστική βία και εθνικιστικά συνθήματα».

Επίσης, στην αστυνομική διεύθυνση Αργυροκάστρου, από την πρώτη στιγμή, μετέβησαν αντιπροσωπεία του ελληνικού Προξενείου και ο πρόεδρος κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλιας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, που ήταν ένας εκ των προσαχθέντων, δήλωσε ότι η αλβανική αστυνομία του έχει κατασχέσει το κινητό του με τη δικαιολογία ότι θα το εξετάσει εισαγγελέας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι περίμεναν στο τμήμα έξι ώρες μέχρι να αρχίσουν να ρωτούν τα στοιχεία τους οι Αλβανοί αστυνομικοί, ενώ πρόσθεσε ότι τον κατηγόρησαν πως κατά τη διάρκεια της κηδείας φώναζε αντιαλβανικά και σωβινιστικά συνθήματα, κάτι που όπως είπε δεν ίσχυε.Πάντως είπε ότι δεν ασκήθηκε βία εναντίον τους από τους Αλβανούς αστυνομικούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.