ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια για τον Γρηγορόπουλο σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη

20:59 - 06 Δεκ 2018 | Ειδήσεις
Επεισόδια για τον Γρηγορόπουλο σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη
Οδοφράγματα και φωτιές έστησαν οι αναρχικοί στα Εξάρχεια, μετά τη δεύτερη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Από τις 17:00 άρχισαν να ανάβουν οι πρώτες φωτιές στους δρόμους των Εξαρχείων, ενώ μετά τις 18:00 ξεκίνησε η απογευματινή πορεία με 1.000 διαδηλωτές από κόμματα, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου η οποία θα καταλήξει στα Εξάρχεια, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος.

xrch2

Οι κουκουλοφόροι έσπασαν πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών (για «πολεμοφόδια») και έστησαν οδοφραγματα, με λαμαρίνες και άλλα υλικά, ύψους δύο μέτρων, ενώ αρκετοί βρίσκονταν σε ταράτσες.

Λίγο πριν τις 19:00 πάντως έφτασαν οι πρώτες πληροφορίες για ρίψη φωτοβολίδων από τα Εξάρχεια.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Στουρναρη με τους αντιεξουσιαστές να επιχειρούν κατά κύματα επιθέσεις με ορμητήριο το πολυτεχνείο. Ο Αίαντας της ΕΛ.ΑΣ. έκανε και πάλι την εμφάνιση του στην Πατησίων.

«Βροχή» έπεσαν οι μολότοφ και στην Τοσιτσα με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κροτου λάμψης

Το μεσημέρι της Πέμπτης, επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Κλαθμώνος και στην οδό Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, για το οποία έγιναν δέκα προσαγωγές. Συγκεκριμένα, οι 9 από τις προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η 1 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στην κατοχή των προσαχθέντων σύμφωνα με την Αστυνομία βρέθηκαν φωτοβολίδες, μαχαίρια και πέτρες.

Μέχρι τις 7:30 το απόγευμα οι προσαγωγές είχαν φτάσει τις 24, μεταξύ αυτών και ανήλικοι.

xrch4

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένταση επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Εγνατία, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα περίπου 50-70 ατόμων βγήκε στην οδό Εγνατία από τη Θεολογική Σχολή, που τελεί υπό κατάληψη, και πέταξε βόμβες μολότοφ στην περιοχή του Συντριβανίου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια να κατευθυνθούν προς τη Θεολογική Σχολή.

Ο "κλεφτοπόλεμος" μεταξύ νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ συνεχίζεται. Οι δρόμοι γύρω από τα πανεπιστήμια (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) είναι κλειστοί.

Πριν λίγο οι ταραξίες πυρπόλησαν κτίριο στο εργοτάξιο του μετρό το οποίο φλέγεται ολοσχερώς.

Επεισόδια και στα Χανιά

Μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα και στο κέντρο των Χανίων, με την λήξη της πορείας με αφορμή τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, σαν σήμερα το 2008.

Ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε από την πορεία, η οποία ολοκληρώθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, και ενεπλάκη σε επεισόδια με τους αστυνομικούς στην είσοδο της οδού Δασκαλογιαννη στο 1ο Γυμνάσιο.

Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο και οι οποίες διοργανώθηκαν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιφασιστικές συλλογικότητες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και κινητοποίηση στο Ρέθυμνο στην πλατεία του Δημαρχείου.

Οι διοργανώσεις αυτές έχουν θέσει σε πλήρη επιφυλακή τις αρχές για το ενδεχόμενο πρόκλησης εντάσεων ή και επεισοδίων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 23:00 - 06 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.