ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγωγή Μαυρίκου στον Πειραιά: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

08:49 - 02 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Απαγωγή Μαυρίκου στον Πειραιά: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα
Επτά ημέρες έχουν περάσει από την ημέρα της απαγωγής του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου στον Πειραιά και ακόμη οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένειά του. Ποια σενάρια εξετάζει η ΕΛΑΣ.

Έπειτα από αυτή την πολυήμερη σιωπή, οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, οι απαγωγείς να διαπραγματεύονται -σε πρώτη φάση- απευθείας με το γνωστό επιχειρηματία.

Στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, τότε οι κακοποιοί αποφεύγουν την έκθεση τους απέναντι στην αστυνομική έρευνα, καθώς διαφορετικά θα ήταν αναγκασμένοι να έχουν μια μορφή επικοινωνίας με συγγενείς του επιχειρηματία και κατά συνέπεια οι αστυνομικοί θα είχαν μια ευκαιρία συλλογής στοιχείων για την ταυτότητα τους.
Εκτιμάται, πάντως, πως αργά ή γρήγορα οι απαγωγείς θα επικοινωνήσουν με την οικογένεια Μαυρίκου. Μέχρι τότε, οι αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ συνεχίζονται και οι καταθέσεις συγγενών και φίλων του απαχθέντα, καθώς και της οικιακής του βοηθού, η οποία είναι και η μόνη που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους απαγωγείς.

Στην κατάθεση που έχει δώσει η συγκεκριμένη γυναίκα, περιγράφει με λεπτομέρειες τον έναν από τους τρεις σωματώδεις άνδρες, που έβαλαν στην κυριολεξία “σηκωτό” τον γνωστό επιχειρηματία μέσα στο αυτοκίνητο τους και εξαφανίστηκαν από την Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Βέβαια γνωστό είναι πως οι δράστες δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να ήταν μεταμφιεσμένοι και μάλιστα να φορούσαν μάσκες σιλικόνης.

Επίσης, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι δράστες να είναι επαγγελματίες από το εξωτερικό, που κάποιος προσέλαβε για να κάνουν τη... δουλειά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.