ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

09:38 - 24 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Συγκεντρώσεις κατά της Συμφωνίας-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.
Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μετά την τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα με τη συζήτηση θα διεξαχθούν κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις κατά της ψήφισης της Συμφωνίας.

Οι συγκεντρώσεις

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση - συλλαλητήριο, με θέμα «Όχι στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ - Όχι στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό - Ναι στη φιλία - αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών».

 

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

 

Οι φορείς που αποτελούν την “ Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση στις 18:00 έξω από την Βουλή, χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

 

Η ΛΑΕ διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία, στις 6 το απόγευμα,  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

 

Διάφοροι φορείς οργανώνουν συγκέντρωση στις 7μμ της Πέμπτης στο Σύνταγμα, ενώ νωρίτερα κομματικές οργανώσεις (Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία κ.ά.) οργανώνουν στις 5.30μμ προσυγκέντρωση στον Σταθμό Μετρό Αμπελοκήπων και πορεία προς τη συγκέντρωση του Συντάγματος.

 

Τα μέτρα προστασίας

 

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.  Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας - Κηφισίας). Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Στις 16.30 θα κλείσει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα».

 

Φραγµοί µε οχήµατα της ΕΛ.ΑΣ. θα υπάρχουν σε τέσσερα σηµεία περιµετρικά του Κοινοβουλίου: Στα «λουλουδάδικα» επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στην Ηρώδου Αττικού από την πίσω πλευρά της Βουλής, στο Ζάππειο επί της λεωφόρου Αµαλίας και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

 

Σε κλοιό ασφαλείας θα τεθεί και το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, για να αποκλειστεί το ενδεχόµενο να αποτελέσει το υπουργείο το «plan b» για ταραξίες.

 

Στα σκαλάκια του µνηµείου του Αγνώστου Στρατιώτη θα τοποθετηθούν διπλές διµοιρίες των ΜΑΤ, ενώ περιπολίες θα κάνουν ακόµα και µέσα στον Εθνικό Κήπο άντρες της Ασφάλειας και της οµάδας ΔΙΑΣ.

 

Αυξηµένες θα είναι και οι περιπολίες περιµετρικά των Εξαρχείων, καθώς κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής σηµειώθηκαν πολλές επιθέσεις, µε στόχο άτοµα που είτε προσέρχονταν είτε έφευγαν από τη συγκέντρωση του Συντάγµατος.

 

Η τροχαία ζητεί από τους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της εν λόγω περιοχής κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:09 - 24 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.