ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β.Κορκίδης: Τρεις κινήσεις 182 ελ.επιχειρήσεων για διασφάλιση της επωνυμίας Μακεδονία Κύριο

09:00 - 30 Ιαν 2019 | Ειδήσεις
Β.Κορκίδης: Τρεις κινήσεις 182 ελ.επιχειρήσεων για διασφάλιση της επωνυμίας Μακεδονία
«Yπάρχει θέμα με τη διασφάλιση του brand name για τις 182 ελληνικές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας με την επωνυμία Μακεδονία και τα 4.000 ελληνικά προϊόντα που παράγουν και διανέμουν σ όλο τον κόσμο μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αυτό δηλώνει αποκλειστικά στο reporter ο κ. Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και υπογραμμίζει ότι «οι 182 εταιρίες θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα να κατοχυρώσουν την επωνυμία τους και το εμπορικό τους σήμα» γιατί κινδυνεύουν να χάσουν τις εμπορικές τους brandes από εταιρίες των Σκοπίων αφού στη προκειμένη περίπτωση «όποιος πρόλαβε τον Κύριο οίδε..».

 

Ποια είναι τα 3 βήματα που πρέπει να κάνουν οι 182 επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας

 

Όπως εξηγεί ο κ. Κορκίδης,  μέσα σε 30 μέρες από σήμερα και οι 182 εταιρίες θα πρέπει με κόστος 100 ευρώ να κατοχυρώσουν το σήμα τους και τα προϊόντα τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό είναι το εύκολο βήμα σημειώνει ο κ. Κορκίδης γιατί αφού προηγηθεί η Εθνική σήμανση θα πρέπει να ακολουθήσει το 2ο βήμα που είναι το εξής «οι 182 εταιρίες θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στο ινστιτούτο Alicante στην Ισπανία  για να πάρουν και την ευρωπαϊκή σήμανση». Το κόστος λέει ο κ. Κορκίδης  αρχίζει από 850 ευρώ έως και 1000 ευρώ για την διασφάλιση της επωνυμίας της εταιρίας  ενώ για κάθε ένα από τα 4.000 ελληνικά προϊόντα το κόστος διασφάλισης της σήμανσης  κυμαίνεται από 50 έως 150 ευρώ. Το 2ο βήμα λέει ο κ. Κορκίδης θα έχει διάρκεια μέχρι 6 μήνες.

 

Το δυσκολότερο 3ο και τελευταίο βήμα αφορά το διεθνές σήμα στη Γενεύη της Ελβετίας. «Εκεί κάθε μία από τις 182 ελληνικές επιχειρήσεις με την επωνυμία Μακεδονία  θα πρέπει να καταβάλει 900 ελβετικά φράγκα για τη διασφάλιση της επωνυμίας όπως επίσης θα πληρώσει ξεχωριστά για κάθε προϊόν» ενώ καλό θα είναι λέει ο κ. Κορκίδης  «να συνεργαστεί με ελβετικό δικηγορικό γραφείο για την αρτιότητα κατάθεσης του φακέλου». Η διάρκεια διασφάλισης της επωνυμίας σε παγκόσμιο επίπεδο διαρκεί μέχρι και 18 μήνες.

 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 11:35 - 30 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.