ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η αποστολή ρηματικής διακοίνωσης από την Αθήνα στα Σκόπια

10:02 - 11 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Σήμερα η αποστολή ρηματικής διακοίνωσης από την Αθήνα στα Σκόπια
Σήμερα Δευτέρα θα αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, με την οποία ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της γειτονικής χώρας.

Στα επόμενα βήματα, η «Βόρεια Μακεδονία» θα ενημερώσει τον ΟΗΕ, αλλά και όλα τα κράτη-μέλη που την είχαν αναγνωρίσει με τη συνταγματική της ονομασία, ούτως ώστε στο εξής η αναγνώριση να γίνεται με τη νέα συνταγματική της ονομασία.

 

Τη Δευτέρα η γειτονική χώρα θα ξεκινήσει και τις υποχρεώσεις της σχετικά με την αλλαγή στο εσωτερικό της τις ονομασίες των δρόμων, των κτιρίων, των εγγράφων που έχουν το παλιό όνομα.

 

Υποχρεωτική η νέα ονομασία

 

Όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος «Είναι ρητή και ξεκάθαρη η συμφωνία των Πρεσπών επ’ αυτού. Σε όλα τα διεθνή φόρα, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία. Και ανάλογα θα γίνει και ένας συστηματικός προγραμματισμός από την πλευρά τους, για την πλήρη αντικατάσταση του παλιού με το νέο όνομα στα ήδη υφιστάμενα έγγραφα και εκεί όπου χρειάζονται επιπλέον ειδικές υλικές ενέργειες, όπως π.χ. στην ονομοτοδοσία των δρόμων κ.λπ».

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:12 - 11 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.