ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηράκλειο: ΙΧ παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού- Τέσσερις αγνοούμενοι

11:17 - 17 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Ηράκλειο: ΙΧ παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού- Τέσσερις αγνοούμενοι
Πυρετωδώς συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Γεροπόταμου, στην Μεσσαρά Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αγνοούμενες είναι δύο αδελφές, ο σύζυγος της μίας και η μητέρα τους.

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «η περιοχή είναι δύσβατη, τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη». «Ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμισι μέτρο ύψος» πρόσθεσε. Διαβεβαίωσε παράλληλα πως οι έρευνες «δεν θα σταματήσουν λεπτό, ούτε και στη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι».

Στις έρευνες συμμετέχουν 50 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα σκάφος της ΕΜΑΚ, καθώς και ένα drone.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης που παρακολουθεί τις έρευνες, ανέφερε από την πλευρά του ότι «πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο», ενώ ευχήθηκε η επιχείρηση να έχει θετική εξέλιξη. «Υπάρχουν περίπου 10 τέτοιες διαβάσεις, που είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά όταν υπάρχει νερό. Οι κάτοικοι και όσοι περνούν πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και όταν βλέπουν τόσο νερό, δεν θα πρέπει να επιχειρούν να περάσουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τους ανθρώπους που αγνοούνται» είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:19 - 17 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.