ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση εισαγγελέα για το τηλεφώνημα Στουρνάρα-Πολάκη

18:20 - 19 Φεβ 2019 | Ειδήσεις
Παρέμβαση εισαγγελέα για το τηλεφώνημα Στουρνάρα-Πολάκη
Προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης από την Attica Bank, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι, με βάση τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, η παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας χωρίς τη συναίνεση όλων των μερών είναι κακούργημα και η προβλεπόμενη ποινή φτάνει ακόμα και τα 10 χρόνια κάθειρξης!

Ο κ. Ιωαννίδης ζητεί να ερευνηθεί εάν η επίμαχη συνομιλία καταγράφηκε χωρίς συναίνεση και, εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις ότι η καταγραφή της έγινε από τον κ.Πολάκη, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, τα μέλη της οποίας, με βάση το Σύνταγμα, έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνουν επί της ουσίας ενέργειες που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα ή μέλη του Κοινοβουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.