ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή κακοκαιρία με βροχές και θυελλώδεις ανέμους

18:58 - 14 Μαρ 2019 | Ειδήσεις
Μικρή κακοκαιρία με βροχές και θυελλώδεις ανέμους
Πρόσκαιρη είναι η βελτίωση που παρουσιάζει σήμερα ο καιρός, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στο Ιόνιο θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά και από το απόγευμα της Πέμπτης θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας.

Παράλληλα, σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στα πελάγη, κυρίως την Παρασκευή, οπότε και θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ κι αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο θα είναι σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις και η ενίσχυση των ανέμων από το απόγευμα της Πέμπτης έως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής παρουσιάζεται σε βίντεο του κόμβου meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Την Παρασκευή αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, πιθανόν κατά τόπους έντονες τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στο Ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία, ωστόσο, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια, με τις εντάσεις των ανέμων να μη δημιουργούν προβλήματα και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.