ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανελλαδικές 2019:Οι αλλαγές για τους φοιτητές των ΤΕΙ που καταργούνται

08:15 - 15 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Πανελλαδικές 2019:Οι αλλαγές για τους φοιτητές των ΤΕΙ που καταργούνται
Το νέο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση επιφέρει αλλαγές σε αρκετά τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα. Οι φοιτητές των ΤΕΙ που καταργούνται θα πρέπει να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να ενταχθούν στα νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Στα μέσα Σεπτέμβρη θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση, με την οποία θα επιλέγουν αν θα συνεχίσουν να ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών των ΤΕΙ ή αν θα μεταβούν στα πανεπιστημιακά τμήματα, με πρόσθετα μαθήματα.

Οι φοιτητές θα έχουν ένα εξάμηνο, προκειμένου να αποφασίσουν οριστικά. Η ανωτέρω διαδικασία αφορά τους φοιτητές που δεν έχουν ξεπεράσει το ν+2 χρόνια. Όσοι φοιτητές στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020 έχουν υπερβεί το ν+2, μπορούν να ολοκληρώσουν τον πρώτο κύκλο σπουδών του τμήματος ΤΕΙ.

Τα επιπλέον μαθήματα θα οριστούν με πράξη του προέδρου του τμήματος ύστερα από σχετική απόφαση, η οποία εγκρίνεται από τη Σύγκλητο και με την οποία γίνεται αντιστοίχηση μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του τμήματος ΤΕΙ με μαθήματα του προγράμματος σπουδών του τμήματος του ΑΕΙ.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:24 - 15 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.