ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετακινούμενοι εργαζόμενοι: Στον «αέρα» οι κοινωνικές παροχές τους!

10:54 - 22 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Μετακινούμενοι εργαζόμενοι: Στον «αέρα» οι κοινωνικές παροχές τους!
Ούτε την …πρώτη ανάγνωση, της πολυδιαφημισμένης νομοθεσίας, για τις κοινωνικές παροχές στους μετακινούμενους εργαζομένους εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στην τελευταία της συνεδρίαση, αφήνοντας έτσι στον «αέρα», το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

Με ισχνή πλειοψηφία (291 ψήφους υπέρ, 284 κατά και 6 αποχές) οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γίνουν …επίκαιροι οι κανόνες συντονισμού των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης που αποσκοπούν στην προστασία της δίκαιης πρόσβασης στην κοινωνική ασφάλιση, των εργαζομένων που μετακινούνται εντός της ΕΕ.

Παράλληλα αποφάσισαν, να μην κλείσουν την πρώτη ανάγνωση σχετικά με τη νομοθεσία για τους μετακινούμενους εργαζομένους της ΕΕ, αλλά να το μεταθέσουν, στη νέα Ευρωβουλή που θα προκύψει μετά τις ευρωεκλογές.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τους επόμενους η πρώτη ανάγνωση και να επικυρωθεί η νομοθεσία από Κομισιόν και εθνικές κυβερνήσεις, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να μετακινούνται εντός της ΕΕ αλλά…ανασφάλιστοι και χωρίς άλλες κοινωνικές παροχές.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 11:01 - 22 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.