ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινική δίωξη στην Λίνα Νικολοπούλου για το eHealth Forum 2014

17:30 - 23 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Ποινική δίωξη στην Λίνα Νικολοπούλου για το eHealth Forum 2014
Ποινική δίωξη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος της Λίνας Νικολοπούλου- Στουρνάρα, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα για την υπόθεση του eHealth Forum 2014.Μάλιστα, η δικάσιμος ορίστηκε για τον Ιούνιο του 2019.

Στην σύζυγο του κ. Στουρνάρα χρεώνεται επί της ουσίας ότι έπεισε την τότε γενική γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Χριστίνα Παπανικολάου, η οποία μόλις παρουσιάστηκε ως υποψήφια ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, να δώσει το συγκεκριμένο συνέδριο στην εταιρεία της.
Μάλιστα η κ. Νικολοπούλου ουσιαστικά κατηγορείται σύμφωνα με το δικόγραφο ότι με «πειθώ, προτροπές και φορτικότητα» έπεισε την κ. Παπανικολάου.
Στην κ. Νικολοπούλου χρεώνεται επίσης ότι πήρε με απευθείας ανάθεση το συγκεκριμένο συνέδριο.
Στην ποινική δίωξη αναφέρεται ότι η αμοιβή για τις παρασχεθείσες συμβουλευτικές υπηρεσίες ήταν 315.609 ευρώ και τονίζεται: «προέβην δε στη συγκεκριμένη πράξη εμφορούμενη από τον ίδιο διαρκή σκοπό και ενιαίο δόλο τελέσεως (ήτοι γνώση και θέληση) να επιφέρει το επελθόν από την προπεριγεγραμμένη συμπεριφορά αξιόποινο αποτέλεσμα, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του δημοσίου λογιστικού και τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.