ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση με πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες

15:28 - 30 Απρ 2019 | Ειδήσεις
Επίθεση με πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες
Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες. Οι δράστες πέταξαν πέτρες και προκάλεσαν φθορές σε δύο τζάμια των γραφείων, τα οποία βρίσκονται στον πρώτο όροφο οικοδομής.

Η επίθεση, που πιθανότατα σημειώθηκε τις ημέρες που τα γραφεία δε λειτουργούσαν λόγω Πάσχα, έγινε αντιληπτή το πρωί της Τρίτης. Στην αναζήτηση των δραστών βρίσκεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.

Η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Αφροδίτη Σταμπουλή, σχολίασε το συμβάν, λέγοντας ότι «αυτές οι επιθέσεις δε μας φοβίζουν, φυσικά και πρέπει να καταδικαστούν και να απομονωθούν από όλο τον πολιτικό κόσμο» και συμπλήρωσε: «Δεν είναι τρικάκια και μπογιές, ας πούμε, μια κίνηση που μπορεί να είναι ενοχλητική αλλά δεν θέτει κανέναν σε κίνδυνο, εδώ αν υπήρχε άνθρωπος μέσα στα γραφεία εκείνη την ώρα μπορούσε να τραυματιστεί. Είναι άλλου επιπέδου επιθετική ενέργεια».

Η κα Σταμπουλή περιέγραψε τις ζημιές από την επίθεση:

«Δεδομένου, ότι τα γραφεία είναι σε όροφο, στον πρώτο όροφο μιας αρκετά κεντρικής οικοδομής, θεωρώ ότι η επίθεση δεν έγινε αυθόρμητα από κάποιον περαστικό, που με το χέρι του πέταξε κάτι, πρέπει να χρησιμοποιήθηκε όργανο, σφεντόνα, δεν ξέρω τι ακριβώς… Η τρύπα που βλέπω εγώ στο τζάμι είναι μεγαλύτερη από μήλο, σε μέγεθος κυδωνιού, αυτή την άνοιξε μια πέτρα ανάλογου μεγέθους, πιθανόν λίγο μικρότερη και πάντως όχι πάρα πολύ μικρή. Δεν είναι χαλίκι δηλαδή, συμπλήρωσε.

Τέλος ανέφερε:

«Το μυαλό μας πάει στους γνωστούς κύκλους, οι οποίοι θεωρούν ότι έτσι επιλύονται τα πολιτικά ζητήματα και οι όποιες πολιτικές διαφωνίες που μπορεί να έχουν. Σε κηρύγματα μίσους περί "προδοτών" περί "προδομένης" Μακεδονίας, που πρέπει να πληρώσουν αυτοί που την "πρόδωσαν"… Αυτό το μοτίβο δεν έπαψε ποτέ να διακινείται, μπορεί να μην είναι έντονο και να είναι πια περιορισμένο σε πολύ στενούς κύκλους, αλλά υπαρκτούς. Μπορεί να κάνουν κάτι τέτοιο αυτοί οι άνθρωποι».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:38 - 30 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.