ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαστές: Πρόκληση για τη Δημοκρατία οι απειλές του «Ρουβίκωνα»

09:36 - 06 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Δικαστές: Πρόκληση για τη Δημοκρατία οι απειλές του «Ρουβίκωνα»
«Αποκρουστέα» και «εγκληματική πράξη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τις «βαριές απειλές που εκτοξεύτηκαν σε βάρος δικαστικών λειτουργών» μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

«Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους… Για πολύ καιρό τώρα η Ένωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε δικαστήρια της χώρας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Η Ένωση δηλώνει πως αναγνωρίζει «τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής». Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει, «η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας».

«Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους» τονίζει.

Καλεί τέλος την Πολιτεία να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται πως με ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβικώνας» εξέφρασε την συμπαράστασή του στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, μετά την διαφωνία του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια.

Το ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» ανέφερε πως «η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη» και ότι οι δικαστές του τριμελούς συμβουλίου πλημμελειοδικών Βόλου «θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους».

«Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν» πρόσθεσε στην ανάρτησή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.