ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρήτη: Έργα υποδομών ύψους 7,6 εκατ. ευρώ

10:15 - 07 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Με απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σαράντα δημόσια έργα, ύψους 7.653.000 ευρώ, εντάσσονται για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Leader της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Τα έργα αφορούν σε αναπλάσεις οικισμών, διαμορφώσεις μονοπατιών-διαδρομών, δράσεις προστασίας του Περιβάλλοντος, υποδομές Υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, υποδομές -δράσεις Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Τα παραπάνω έργα υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 1ης προκήρυξης του προγράμματος που εξέδωσε η Αναπτυξιακή Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης. Όλα τα έργα είναι τοπικού χαρακτήρα και θα υλοποιηθούν στην ενδοχώρα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλειου, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Σύντομα, όπως ανακοίνωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης, θα ακολουθήσουν οι εντάξεις δημοσίων έργων των προγραμμάτων Leader που διαχειρίζονται οι υπόλοιπες αναπτυξιακές εταιρείες Κρήτης (ΑΚΟΜ - Ψηλορείτης ΑΕ, ΟΑΚ - Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και Αναπτυξιακή Λασιθίου) και θα αφορούν στην ενδοχώρα των υπολοίπων περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης. 

Κατα την υπογραφή των εντάξεων στην Περιφέρεια Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και οι παριστάμενοι, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μανόλης Κοκοσάλης, ο διευθυντης Γιώργος Μαυρογιάννης, η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασωτάκη και ο προϊστάμενος της μονάδας Α της Διαχειριστικής Αρχής Γιάννης Μπαλαντινάκης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης και ένταξης των δημοσίων έργων του Leader Ηρακλείου και ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν στην όλη διαδικασία.

Copyright © 1999-2019 Premium S.A. All rights reserved.