ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» ΕΦΕΤ για το Καπάνι της Θεσσαλονίκης

13:34 - 09 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» ΕΦΕΤ για το Καπάνι της Θεσσαλονίκης
Αποσύρει την εμπιστοσύνη του στα τρόφιμα που διακινούνται στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής του ΕΦΕΤ, Χρόνης Πολυχρονίου σε συνέχεια των προηγούμενων προειδοποιήσεων του, τονίζοντας σε δήλωση του σήμερα ότι «πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές το Καπάνι να κλείσει ή να εκσυγχρονιστεί πλήρως και οριστικά».

«Λίγες μέρες πριν την εορτή του Πάσχα, σεβόμενοι την αγορά, δηλώσαμε ότι 'ο ΕΦΕΤ δυσκολεύεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των τροφίμων στη Δημοτική Αγορά Θεσσαλονίκης «ΚΑΠΑΝΙ» λόγω επιβαρυμένου περιβάλλοντος. Τα τρόφιμα εισέρχονται το πρωί ασφαλή και ποιοτικά και το βράδυ, αλλά κυρίως την επομένη το πρωί, δεν είναι'«, αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Χ. Πολυχρονίου σε δήλωση του και προσθέτει:

«Σήμερα είμαστε εδώ για να αποσύρουμε, με μία δήλωσή μας, την εμπιστοσύνη στα τρόφιμα που διακινούνται στο ΚΑΠΑΝΙ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καταναλωτές, την αγοραστική κίνηση εκεί και τις επιχειρήσεις.

Και θα το κάνουμε ευθύς αμέσως εκτός εάν, πέρα από την αυστηρή ελεγκτική παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιών εκεί, εξασφαλιστεί με μόνιμο τρόπο η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων στο χώρο. Συγκεκριμένα, ζητάμε από σήμερα κιόλας :

-    Την ενίσχυση του νυχτερινού φωτισμού.

-    Την αυστηρή και αποτελεσματική περιφρούρηση του χώρου τη νύχτα.

-    Την επιδιόρθωση δαπέδων και οροφής.

-    Τη συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων την ημέρα.

-    Την ενδυνάμωση του προγράμματος απεντόμωσης και προστασίας από τρωκτικά κλπ.

-    Την κατάργηση των υπογείων αποθηκευτικών χώρων.

-    Την προβολή των τροφίμων μόνο στη βάση των «ορθών πρακτικών» όπως αυτές από τον Νόμο προβλέπονται (ψυγεία, προθήκες, θερμοκρασίες κλπ).

-    Τον ευπρεπισμό των καταστημάτων και την κατάλληλη κατάρτιση του προσωπικού.

-    Την ενίσχυση των μέτρων καθαριότητας, πλύσης και γενικής υγιεινής του χώρου.

-    Και ό,τι άλλο απαιτηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

-    Εάν όλα αυτά μαζί δεν συμβούν, ΤΕΛΟΣ.

Διότι στην τελική, η φτωχολογιά, οι πολλοί δηλαδή, έχει εξίσου τα ίδια δικαιώματα στην ασφάλεια της διατροφής με την ελίτ, η οποία έχει ούτως ή άλλως και άλλες δυνατότητες.

Ταυτόχρονα, ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το ΚΑΠΑΝΙ, που βρίσκεται στη βιτρίνα της Θεσσαλονίκης, θα γίνει αντικείμενο δεσμευτικού διαλόγου της προεκλογικής περιόδου για τις τοπικές Αρχές, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Διαφορετικά, πρέπει αμέσως μετά τις εκλογές το ΚΑΠΑΝΙ να κλείσει ή να εκσυγχρονιστεί πλήρως και οριστικά.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.