ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση στην οικία Πάιατ

09:20 - 15 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση στην οικία Πάιατ
Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στους Αμπελόκηπους.

Σε ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο της επίθεσης, ο «Ρουβίκωνας» καταφέρεται εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Καταδίκη ΥΠΕΞ στην επίθεση

Στην έντονη καταδίκη της επίθεσης με μπογιές τα ξημερώματα στην οικία του Αμερικανού πρέσβη προχώρησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, με τη σημείωση ότι «το περιστατικό δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας».

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Για το περιστατικό, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.