ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργικό Συμβούλιο:Ειρήνη Καλού νέα Πρόεδρος Αρείου Πάγου-Δήμητρα Κοκοτίνη νέα Εισαγγελέας

17:45 - 31 Μαϊ 2019 | Ειδήσεις
Υπουργικό Συμβούλιο:Ειρήνη Καλού νέα Πρόεδρος Αρείου Πάγου-Δήμητρα Κοκοτίνη νέα Εισαγγελέας
Ολοκληρώθηκε μετά από 4,5 ώρες το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως φάνηκε και από την εισήγηση του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές στη Δικαιοσύνη παρά τις αντιδράσεις.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε ότι στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα τοποθετηθεί η Δήμητρα Κοκοτίνη, ενώ για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επιλέχθηκε η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Ειρήνη Καλού. 

Η κ. Καλού θα διαδεχθεί τον Βασίλειο Πέππα ο οποίος αποχωρεί από την Προεδρία του Αρείου Πάγου στις 30 Ιουνίου και η Δήμητρα Κοκοτίνη την Ξένη Δημητρίου που αποχωρεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα κληθεί να υπογράψει το σχετικό προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να προβεί σε καμία κίνηση πριν την 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ειρήνη Καλού διαχειρίστηκε το σύνολο της ανάκρισης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς και άλλες σημαντικές θέσεις, ενώ η κ. Κοκοτίνη  πρόσφατα υπήρξε πρόεδρος του ποινικού τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ως Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίστηκαν η Κα Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής.

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος, ανέφερε ότι «με δεδομένο ότι η Βουλή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της μέχρι τη διάλυσή της, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την κατάθεση του νομοσχεδίου των ποινικών κωδίκων».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:09 - 01 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.