ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προδρόμου: Να σταλεί η προειδοποίηση προς την Τουρκία

22:45 - 19 Ιουν 2019 | Ειδήσεις
Προδρόμου: Να σταλεί η προειδοποίηση προς την Τουρκία
Για τις τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας, Πρόδρομος Προδρόμου. Αναφέρθηκε στην πρώτη ευρωπαϊκή αντίδραση και εξέφρασε την πεποίθηση πως ανάλογο θα είναι το πνεύμα και στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως: "Είχαμε σημαντικά αποτελέσματα. Η ΕΕ επιτέλους αντιδρά ανάλογα με την πράξη και τις παραβιάσεις της Τουρκίας" και πρόσθεσε: "Αύριο θα γίνει η προσπάθεια να έχουμε κάτι ανάλογο. Να σταλεί όχι μόνο το μήνυμα, αλλά και η προειδοποίηση προς την τουρκική πλευρά".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη πως: "Ήδη από τη συνεδρίαση των μεσογειακών χωρών είχαμε ένα πολύ θετικό κλίμα" και μνημόνευσε τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την αλληλεγγύη απέναντι στον κυπριακό λαό.

Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου επεσήμανε: "Η ΕΕ να δείξει ότι εννοεί τη συμπαράσταση προς την Κύπρο. Νιώθουμε την αυτοποεποίθηση για ένα θετικό αποτέλεσμα".

Τέλος, αναφερόμενος στην Αμμόχωστο, έκανε λόγο για αντιπερισπασμό από την Άγκυρα. "Θέλουν να στρέψουν την προσοχή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο" είπε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.