ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπουργείο Παιδείας: Προχώρησε στην ίδρυση 8 σχολείων Ειδικής Αγωγής

15:21 - 03 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Υπουργείο Παιδείας: Προχώρησε στην ίδρυση 8 σχολείων Ειδικής Αγωγής
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την ίδρυση 8 νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, ιδρύονται 2 Ειδικά Νηπιαγωγεία (σε Νέα Μάκρη και Ωρωπό), 3 Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (σε Αθήνα, Ωρωπό και Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης) και 3 Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια (σε Ζάκυνθο, Προποντίδα Χαλκιδικής και Πάρο).

Μάλιστα, το ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), που ιδρύεται στον Δήμο Αθηναίων, είναι το πρώτο και μέχρι σήμερα, οι μαθητές-δημότες αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση για να φοιτήσουν σε ΕΕΕΕΚ. όμορου Δήμου. Η ίδρυσή του, σύμφωνα με το υπουργείο, θα συμβάλλει θετικά και στην εύρυθμη λειτουργία των υπολοίπων ΕΕΕΕΚ της Αττικής.

Επίσης, με την ίδια Κοινή Υπουργική Απόφαση μετατρέπονται 2 σχολικές μονάδες σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια-Λύκεια και ιδρύονται τομείς και ειδικότητες. Ακόμα, προάγονται 8 Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω αύξησης του μαθητικού τους δυναμικού και υποβαθμίζονται 3 λόγω μείωσης αυτού. Τέλος, καταργούνται 6 Σ.Μ.Ε.Α.Ε. (σε Κοζάνη και Μαγνησία) οι οποίες προ πολλών ετών δεν λειτουργούσαν λόγω έλλειψης μαθητών

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.