ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαλκιδική: Άμεσα μέτρα αποκατάστασης - Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση σε δήμους

11:30 - 11 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Χαλκιδική: Άμεσα μέτρα αποκατάστασης - Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση σε δήμους
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση για την κακοκαιρία στην Χαλκιδική.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για συνεχίσει πως «Θα υπάρξουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και επούλωσης των πληγών».

«Το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση. Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, είπε. Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή. 

Οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θεοδωρικάκος: Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής

Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές δήμοι Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής θα επιχορηγηθούν εκτάκτως για την κάλυψη εξόδων αποκατάστασης των δημοτικών υποδομών από 200.000 ευρώ οι δύο πρώτοι και με 100.000 ευρώ ο τρίτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 11 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.