ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους επτά οι νεκροί από τη θεομηνία στη Χαλκιδική

13:56 - 11 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Στους επτά οι νεκροί από τη θεομηνία στη Χαλκιδική
Κινητοποίηση επικρατεί στον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση της φονικής θεομηνίας στη Χαλκιδική, από την οποία προκλήθηκαν επτά θάνατοι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά. Οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες στην περιοχή. Ο νομός έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πυροσβεστική επιχειρεί στην περιοχή έχοντας δεχθεί εκατοντάδες κλίσεις, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ο στρατός. 

Μία ακόμα σορός

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, εντοπίστηκε από ελικόπτερο του στρατού ακόμη μία σορός, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών στους 7. Η σορός δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. 

Μεταξύ των νεκρών που ήταν υπήκοοι Ρωσίας, Ρουμανίας και Τσεχίας ήταν και δύο ανήλικα αγόρια. Σημειώνεται ότι από χθες αγνοείται και ένας ψαράς.

Δεκάδες τραυματίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Πολυγύρου, "Παπανικολάου", "Γεννηματάς" και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών περίπου 120 πολίτες, είτε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, είτε με δικά τους μέσα.

Από αυτούς:

- 6 επιβεβαιωμένοι νεκροί 

- 9 τραυματίες νοσηλεύονται στο "Παπανικολάου", εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ

- 12 τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου

- 5 παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" με ελαφρά τραύματα.

Υπό το συντονισμό του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το ΕΚΕΠΥ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, έχει θέσει από χθες σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βορείου Ελλάδας, τα οποία υποδέχονται πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές

Ατελείωτες είναι οι υλικές ζημιές σε εγκαταστάσεις και ιδιωτικές περιουσίες τού δήμου Νέα Προποντίδας, στο παραλιακό τμήμα από τον Άγιο Παύλο έως την Καλλικράτεια και την Ποτίδαια, όπου εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα. Στέγες σπιτιών και καταστημάτων κατέρρευσαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν, πινακίδες ξηλώθηκαν, κολώνες φωτισμού έπεσαν, δένδρα ξεριζώθηκαν, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να βρίσκεται όλη τη νύχτα στο «πόδι» για διασώσεις ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων. Συνολικά δέχθηκε πάνω από 600 κλήσεις και επενέβη σε 235 συμβάντα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.

Αγώνας δρόμου για την ηλεκτροδότηση

Επί ποδός τα συνεργεία της ΔΕΗ καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΓ. Αδαμίδης, το πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής είναι χωρίς ρεύμα, όπως και ένα μέρος από το δεύτερο «πόδι» λόγω πτώσης πυλώνα του ΑΔΜΗΕ. Ο ίδιος ανέφερε ότι περίπου 100 υπάλληλοι εργάζονται για να αποκατασταθεί το δίκτυο και εκτίμησε ότι αυτό θα έχει γίνει μέχρι το βράδυ.

«Το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση. Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση για την κακοκαιρία στην Χαλκιδική. Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή. 

Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής

Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος. Συγκεκριμένα οι πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές δήμοι Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας και Σιθωνίας Χαλκιδικής θα επιχορηγηθούν εκτάκτως για την κάλυψη εξόδων αποκατάστασης των δημοτικών υποδομών από 200.000 ευρώ οι δύο πρώτοι και με 100.000 ευρώ ο τρίτος.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:18 - 11 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.