ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιδείνωση του καιρού - Που θα χτυπήσει ο «Αντίνοος»

08:13 - 16 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Επιδείνωση του καιρού - Που θα χτυπήσει ο «Αντίνοος»
Καθ’ οδόν είναι η κακοκαιρία «Αντίνοος» με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, για τα οποία η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, να εκδηλώνονται κυρίως σήμερα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Στερεά, την Εύβοια, ενώ το βράδυ θα χαλάσει ο καιρός και στην Αττική. Βροχές θα έχει και το Ιόνιο, αλλά και η Κρήτη από το απόγευμα, με σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τους ανέμους να πνέουν από τα ανατολικά έως και 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ αναμένεται να ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτικά, ο καιρός σήμερα:

Η συννεφιά, οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και που από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση και ενίσχυση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. 

ΑΤΤΙΚΗ 

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές στη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μετά το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και αργότερα στις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στο νότιο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανώς την Εύβοια. Τις πρωινές ώρες από τα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, ενώ το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα βόρεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.