ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελευταία ημέρα υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων

10:06 - 17 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Τελευταία ημέρα υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων
Λήγει σήμερα Τετάρτη η προθεσμία για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Θυμίζουμε ότι η προθεσμία πήρε παράταση δύο μέρες, σύμφωνα με ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Και σήμερα όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά (ώρες σχολείων), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα υποβολής έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση και όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%. Συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δε θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες και τα παιδιά που θα πάνε τώρα τρίτη λυκείου θα εξεταστούν με το σύστημα που διαμόρφωσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Προανήγγειλε, ωστόσο, πως η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και κυρίως σε εξορθολογισμό της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή, όπως είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.