ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιές σε Αργολίδα, Ηράκλειο Κρήτης και Δυτική Αχαΐα

16:36 - 27 Ιουλ 2019 | Ειδήσεις
Πυρκαγιές σε Αργολίδα, Ηράκλειο Κρήτης και Δυτική Αχαΐα
Έντονη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Καραβάδος, στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ δασική πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου και στην Αργολίδα, κοντά στη Μονή Καρακαλά.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, που απαρτίζονται από 23 πυροσβέστες, εννέα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά, η οποία καίει κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Λάππας, στη Δυτική Αχαΐα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία, μετά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς στην Αργολίδα. Το πύρινο μέτωπο εξελίσσεται σε κοντινή απόσταση από την Ιερά Μονή Καρακαλά, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των αρχών.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα της πυροσβεστικής. Την προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά, ενώ και η αστυνομία έχει σπεύσει στην περιοχή με περιπολικά. Η φωτιά, όπως φαίνεται, είναι μεγαλύτερη από ό,τι εκτιμήθηκε αρχικά και υπάρχει αίτημα για υποστήριξη από μεγάλα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Ο στόχος των Πυροσβεστών αυτή τη στιγμή είναι να μην επιτρέψουν τις φλόγες να απειλήσουν το Μοναστήρι.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:19 - 27 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.