• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Πάρος: Η απάντηση της επιχείρησης για το «λουκέτο» από ΑΑΔΕ

19:22 - 03 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε η επιχείρηση στην Πάρο, η οποία έκλεισε για 48 ώρες μετά από έλεγχο της ΑΑΔΕ, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε σήμερα γνωστό, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στο κλείσιμο του γνωστού beach bar reastaurant, Aspro, καθώς διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για 17 παραγγελίες.

Από την πλευρά της όμως η επιχείρηση αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως στην πραγματικότητα η υποτιθέμενη παράβαση αφορούσε «έκδοση 13 αποδείξεων συνεπεία ελέγχου» συμπληρώνοντας ότι:

«Σύμφωνα με τα έγγραφα οι αποδείξεις ήταν δεκατρείς, ενώ αποσιωπείται σκόπιμα ότι το συνολικό ποσό που αφορούσαν οι παραπάνω εκδιδόμενες αποδείξεις ανερχόταν στο ποσό των 324,60 €».

«Η πεποίθηση μας είναι ότι η ανωτέρω ενέργεια έχει στόχο τη δυσφήμιση της επιχείρησης», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του «Aspro» προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας πρόκειται να προβεί στην αναζήτηση ευθυνών και κυρίως στην αποκατάσταση της φήμης της με κάθε νόμιμο τρόπο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιχείρησης:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα οποία αναφέρονται σε σφράγιση της επιχείρησης “ASPRO” στη Νάουσα Πάρου εξαιτίας φορολογικών παραβάσεων και για την αποκατάσταση της αλήθειας επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε στο κοινό τα παρακάτω. Η επιχείρηση με βάση τα δημοσιεύματα φέρεται να υπέπεσε σε παράβαση λόγω μη έκδοσης 17 αποδείξεων, χωρίς να αναφέρεται συνολικό ποσό. Η πραγματικότητα είναι ότι η υποτιθέμενη παράβαση αφορούσε «έκδοση 13 αποδείξεων συνεπεία ελέγχου», βεβαιώνεται δηλαδή από τα έγγραφα της ΑΑΔΕ ότι οι αποδείξεις είχαν εκδοθεί και ήταν δεκατρείς, ενώ αποσιωπείται σκόπιμα ότι το συνολικό ποσό που αφορούσαν οι παραπάνω εκδιδόμενες αποδείξεις ανερχόταν στο ποσό των 324,60 €. Εύλογα μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι η ποινή επιβλήθηκε για άλλους λόγους και όχι για φορολογική συμμόρφωση της επιχείρησής , η οποία απασχολεί 53 άτομα προσωπικό, δεν έχει υποπέσει από την έναρξη λειτουργίας της -προ οκταετίας- σε καμία φορολογική παράβαση, λειτουργεί δε με υποδειγματικό τρόπο και συμβάλλει στην αναβάθμιση του ποιοτικού προϊόντος στο νησί. Η πεποίθηση μας είναι ότι η ανωτέρω ενέργεια έχει στόχο τη δυσφήμιση της επιχείρησης, ενισχύεται δε από το γεγονός ότι η σφράγιση πέρα από το κυρίως κατάστημα της επιχείρησης, επεκτάθηκε με την τοποθέτηση δεκάδων μέτρων κόκκινων ταινιών και σε ολόκληρη την κοινόχρηστη παραλία υποβαθμίζοντας το περιβάλλον. Από τη συγκεκριμένη ενέργεια το κοινό έχασε την δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία η οποία αποκλείστηκε ολόκληρη με επιδεικτικό τρόπο στιγματισμού της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία μας πρόκειται να προβεί στην αναζήτηση ευθυνών και κυρίως στην αποκατάσταση της φήμης της με κάθε νόμιμο τρόπο».

Τελευταία τροποποίηση στις 19:34 - 03 Αυγ 2019
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman