ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ - Αισθητός σε Κρήτη και Σαντορίνη

11:36 - 12 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Σεισμός 4,8 Ρίχτερ - Αισθητός σε Κρήτη και Σαντορίνη
Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε τρία λεπτά πριν τις 11 το πρωί ανάμεσα από την Κρήτη και τη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα στις 10:57 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 296 Χλμ. ΝΑ της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 68 Χλμ. Β του Αγ. Νικολάου.

Λέκκας: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας

«Πρόκειται για σεισμό με κύριο χαρακτηριστικό το αυξημένο βάθος, που τον διαχωρίζει από τους άλλους σεισμούς που έγιναν το προηγούμενο διάστημα στον ελλαδικό χώρο. Δεν έχει σχέση με τους προηγούμενους, ούτε ανήκει σε αυτό που λέμε γενικότερη διέγερση του ελληνικού χώρου. Φαίνεται ότι ήταν ο κύριος σεισμός και δεν θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία», δήλωσε για το σεισμό ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας τόνισε επίσης ότι η συγκεκριμένη σεισμική δόνηση «δεν έχει καμία σχέση με την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης. Είναι τελείως ανεξάρτητα γεωδυναμικά φαινόμενα και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:13 - 12 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.