ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Αρχές Νοεμβρίου το σχέδιο για την επόμενη αντιπυρική περίοδο

09:42 - 16 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
«Την 1η Νοεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα σχέδια που αφορούν στην επόμενη αντιπυρική περίοδο» δήλωσε ο ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «αμέσως μετά θα μπει σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία της χώρα μας, με στόχο το νέο πλαίσιο να έχει ψηφιστεί στο τέλος του έτους». Σημείωσε ακόμα ότι μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά, μετά από συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα μπει το θέμα πολιτικής προστασίας στα σχολεία.

Για τη μεγάλη φωτιά στη Εύβοια είπε ότι «είχε πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά, ξέσπασε αργά το βράδυ σε δύσβατο σημείο και σε συμπαγές έδαφος» και εξήρε τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος και της Πολιτικής προστασίας για τη μάχη που έδωσαν». Πρόσθεσε ότι αν και είχαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 70 φωτιές σε όλη την επικράτεια, «έγινε αυτό που έπρεπε την ώρα που έπρεπε».

Όπως εξήγησε το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν οι εκκενώσεις των χωριών, που πλέον έχουν επιστρέψει στους ρυθμούς τους, αν και υπάρχει η παρουσία της αστυνομίας για παν ενδεχόμενο.

Ακόμα, εξήγησε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν εστάλησαν μηνύματα SMS από το 112 στους κατοίκους, καθώς εφόσον δεν λειτουργεί ακόμα κανονικά το σύστημα «θα έπρεπε να σταλούν σε όλους τους κατοίκους στην Εύβοια και υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί πανικός», όποτε επέλεξαν οι εκκενώσεις να γίνουν με τα παραδοσιακά μέσα.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.