ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όποιον βοηθήσει το ιρανικό τάνκερ

09:04 - 21 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Κυρώσεις σε όποιον βοηθήσει το ιρανικό τάνκερ
Αυστηρό μήνυμα στέλνουν οι ΗΠΑ, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, τονίζοντας ότι θα αναλάβουν κάθε δράση, προκειμένου να το εμποδίσουν να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», υπενθύμισε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Αν αυτό το πλοίο κατευθυνθεί ξανά στη Συρία θα αναλάβουμε κάθε δράση που μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό όπως προβλέπουν οι κυρώσεις», συμπλήρωσε ο Πομπέο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το Adrian Darya 1 — το πρώην Grace 1 — αναχώρησε από τα ανοικτά του Γιβραλτάρ τη 18η Αυγούστου και, σύμφωνα με δεδομένα εξειδικευμένων ιστοτόπων, έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα.

Το Adrian Darya έχει μισθωθεί από ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία

Με νεότερο τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters διορθώνει ότι το τάνκερ Adrian Darya είναι αυτή τη στιγμή μισθωμένο από ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία και όχι στους Φρουρούς της Επανάστασης, όπως είχε μεταδώσει αρχικά. 

Το Reuters είχε μεταφέρει τηλεγράφημα του ημικρατικού πρακτορείου ειδήσσεων ILNA, το οποίο σύμφωνα με την αρχική απόδοση ανέφερε πως το κορεατικής κατασκευής τάνκερ έχει μισθωθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης- οργάνωση που οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική. 

Σύμφωνα με την διόρθωση το ILNA μεταδίδει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο Grace 1, που μετονομάστηκε σε Adrian Darya 1 μετά τη σύλληψή του, είναι ένα κορεατικής κατασκευής δεξαμενόπλοιο το οποίο ανήκει στη Ρωσία και αυτή την περίοδο έχει μισθωθεί από ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία». 

Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την εκ νέου σύλληψη του τάνκερ επικαλούμενες τους δεσμούς του με τους Φρουρούς της Επανάστασης.  

Τελευταία τροποποίηση στις 11:04 - 21 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.