ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρακίου-Περαχώρας - Προληπτική εκκένωση

18:40 - 14 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρακίου-Περαχώρας - Προληπτική εκκένωση
Δεν ελλοχεύει κίνδυνος για κατοικίες για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Λουτρακίου - Περαχώρας. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες μς 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά δεν κατευθύνεται προς την πλευρά κατοικημένης περιοχής, ενώ ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Από το σημείο απομακρύνθηκαν περίπου 50 άτομα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικίες.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, που δίνουν μάχη με τις φλόγες και προετοιμάζονται για ένα δύσκολο βράδυ, ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, που εκτείνεται σε μήκος 7 χιλιομέτρων. Οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα σταμάτησαν.

Στην περιοχή βρίσκεται ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα 4 καναντέρ, 2 PZL, 7 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και 4 υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Τελευταία ενημέρωση στις 21:35

Τελευταία τροποποίηση στις 21:36 - 14 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.