ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωβουλή: Συμπαιγνία ΜΚΟ-διακινητών στη Μεσόγειο καταγγέλλει η «Ταυτότητα και Δημοκρατία»!

12:27 - 19 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Ευρωβουλή: Συμπαιγνία ΜΚΟ-διακινητών στη Μεσόγειο καταγγέλλει η «Ταυτότητα και Δημοκρατία»!
Ευθεία ερώτηση στην Κομισιόν, κατέθεσαν 7 ευρωβουλευτές της Ομάδας «Ταυτότητα και Δημοκρατία», εγκαλώντας την να διαβεβαιώσει ότι «η χρηματοδότηση της ΕΕ που διοχετεύεται μέσω των ΜΚΟ, ιδίως στο πλαίσιο της εξωτερικής δράσης, δεν χρησιμοποιείται για την έμμεση χρηματοδότηση οργανισμών που συνδέονται με την εγκληματικότητα, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την τρομοκρατία ή την εμπορία ανθρώπων στη Μεσόγειο».

Στην γραπτή τους ερώτηση, οι επτά ευρωβουλευτές  (MarcoZanni, AntonioMariaRinaldi, MarcoCampomenosi, MassimoCasanova, MatteoAdinolfi, AnnalisaTardino, LuciaVuolo), μιλούν για ανησυχητικές ανεπάρκειες της Κομισιόν που έχουν καταγραφεί από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και για υποψίες συμπαιγνίας μεταξύ ΜΚΟ και διακινητών στη Μεσόγειο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Σύμφωνα με την ειδική έκθεση αριθ. 35/2018 του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, 1,7% του προϋπολογισμού της ΕΕ και 6,8% των Ευρωπαϊκών Ταμείων Ανάπτυξης διοικούνται από ΜΚΟ και περίπου 11,3 δισ. Ευρώ διατέθηκαν από την Επιτροπή κατά την περίοδο 2014- 2017.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Κομισιόν δεν ήταν επαρκώς διαφανής σχετικά με τη χρήση της κοινοτικής χρηματοδότησης από ΜΚΟ.

 - Το λογιστικό σύστημα της Επιτροπής λειτουργούσε αποκλειστικά υπό καθεστώς μη κυβερνητικών οργανώσεων, υπό τον ανεπαρκή έλεγχο ·

- Οι πληροφορίες σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ ήταν ασυντόνιστες.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή δεν ήταν πλήρως ενημερωμένη σχετικά με τα διεθνή δίκτυα ΜΚΟ και τα προγράμματα έμμεσης διαχείρισης σε σχέση με την εξωτερική δράση.

- Η παρακολούθηση της Επιτροπής παρεμποδίστηκε από την έλλειψη πληροφοριών.

Λαμβάνοντας υπόψη:

- τις ανησυχητικές ανεπάρκειες της Επιτροπής που έχουν καταγραφεί από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ·

- υποψίες συμπαιγνίας μεταξύ ΜΚΟ και διακινητών στη Μεσόγειο ·

- την απάντηση στην ερώτηση Ε-000612/2019, η οποία δείχνει ότι ο κατάλογος των αποδεκτών των συμβάσεων της ΕΕ δεν θα είναι διαθέσιμος πριν από το 2021 ·

1. Μπορεί η Επιτροπή να διαβεβαιώσει ότι η χρηματοδότηση της ΕΕ που διοχετεύεται μέσω των ΜΚΟ, ιδίως στο πλαίσιο της εξωτερικής δράσης, δεν χρησιμοποιείται για την έμμεση χρηματοδότηση οργανισμών που συνδέονται με την εγκληματικότητα, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την τρομοκρατία ή την εμπορία ανθρώπων στη Μεσόγειο;»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.