ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα

08:11 - 20 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Κύμα κακοκαιρίας «χτύπησε» Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα
Επί ποδός είναι η πυροσβεστική σε Δυτική Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, καθώς το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα προκάλεσε πλημμύρες και εγκλωβισμούς.

Η ισχυρή βροχόπτωση που συνοδευόταν από δυνατές ριπές ανέμων έπληξε κυρίως τον Εύοσμο, την Ευκαρπία και το Ωραιόκαστρο, ενώ στα Τρίκαλα έπληξε τα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε αντλήσεις υδάτων, ενώ πραγματοποίησε απεγκλωβισμούς οδηγών από οχήματα. 

Ειδικότερα, μεγάλοι όγκοι νερού κατέκλυσαν την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου με συνέπεια να ακινητοποιηθούν οχήματα, ενώ στην εσωτερική περιφερειακή της πόλης αυτοκίνητο κόλλησε στα νερά και η οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί. Την ίδια ώρα, ζημιές φαίνεται πως έχουν υποστεί κτήρια και υποδομές στο Ωραιόκαστρο. Εξαιτίας της βροχόπτωσης κεντρικοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα μετατράπηκαν σε ποτάμια και η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε, επίσης, τον νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα τα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως με  βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.  

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί σήμερα, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν.

Ανάλογα φαινόμενα και στην παλιά εθνική Ιωαννίνων Μετσόβου, από την διασταύρωση προς Λιγκιάδες και μέχρι το Δρίσκο, όπου η χαλαζόπτωση ήταν σφοδρή.

Πως θα κινηθεί η κακοκαιρία

Τα φαινόμενα έως και τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν τις Σποράδες καθώς και περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας. Μετά το μεσημέρι θα επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Τις νυχτερινές ώρες προς Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο και ενδεχομένως σε περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.