ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορεία στο Σύνταγμα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

10:49 - 21 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Πορεία στο Σύνταγμα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου
Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, ζητώντας δικαιοσύνη για τον άγριο ξυλοδαρμό του μέχρι θανάτου, διοργανώνουν σήμερα η πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie και η ανοιχτή συνέλευση για τον Ζακ/τη Zackie, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου. Η προσυγκέντρωση είναι στις 2μμ στη Γλάδστωνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα, και ενημέρωση – συζήτηση στην πλατεία Συντάγματος.

Κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει και η Διεθνής Αμνηστία, που σε ανακοίνωσή της στο Facebook ενημερώνει ότι πάρα πολλά τμήματα σε όλο τον κόσμο θα διοργανώσουν παρεμβάσεις και δράσεις με αφορμή την επέτειο, καλώντας στην υπογραφή της έκκλησης προς τα ελληνικά Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

«Έναν χρόνο μετά, και ενώ η ποινική διερεύνηση για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί, η ημερομηνία έναρξης της δικαστικής διαδικασίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ενώ υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για ανεπάρκειες στη διερεύνηση, στο πλαίσιο των ευρύτερων επίμονων συστημικών αποτυχιών σε διερευνήσεις που αφορούν περιπτώσεις αστυνομικής βίας στην Ελλάδα», τονίζει η Διεθνής Αμνηστία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.