ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν προχωρά η μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός»-Ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη

16:50 - 22 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Δεν προχωρά η μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός»-Ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη
Η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη πήρε θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει, μετά την απόφαση της Αττικό Μετρό να δώσει το όνομά του στον σταθμό «Ευαγγελισμός». Ζητά να μην γίνει πράξη η συγκεκριμένη πρόταση και εξηγεί τους λόγους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό για την τιμητική πρόταση μετονομασίας, αλλά επισήμανε ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί, εξαιτίας των συζητήσεων που έχουν προκληθεί. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν θα ήθελαν το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. « Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα», επισημαίνεται ακόμη.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Μπακογιάννη
Ευχαριστούμε θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα.

Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Όσο για τη στάση Άγιος Δημήτριος και τη μετονομασία της σε "Αλέκος Παναγούλης", ακόμη παραμέει άγνωστο τι θα συμβεί. Άλλωστε, ουσιαστικά πρόκειται για διαφορετική περίπτωση. Είχε δρομολογηθεί από καιρό, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καλείται η Αττικό Μέτρο να αποφασίσει αν θα την υλοποιήσει. Ίσως παραμείνει στη σημερινή "διπλή ονομασία", «Άγιος Δημήτριος – Αλέκος Παναγούλης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.