ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες- Ζητήθηκε άμεση απόσυρση εργασιακών διατάξεων του πολυνομοσχεδίου

14:00 - 02 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Ολοκληρώθηκαν οι πορείες- Ζητήθηκε άμεση απόσυρση εργασιακών διατάξεων του πολυνομοσχεδίου
Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη Απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ, αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι εργατικές ενώσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία και ζητούν να αποσυρθούν οι διατάξεις για τις εργασιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. 

Στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους τόνισαν ότι οι επίμαχες διατάξεις πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι προσπάθειες κρατικής και εργοδοτικής παρέμβασης στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Όσο δεν υπάρχει σταθερή και πλήρης εργασία για όλους, όσο οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ανεργία και την εργοδοτική παραβατικότητα», είπαν χαρακτηριστικά.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρονταν ότι «η σημερινή 24ωρη απεργία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της ΓΣΕΕ στις οργανώσεις μέλη της, με δεδομένο το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και με τις βιαιοπραγίες του σε Καλαμάτα και Ρόδο, οδήγησε τη Συνομοσπονδία σε προσωρινή Διοίκηση, που σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στερείται του δικαιώματος προκήρυξης Γενικής Απεργίας».

Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στη Βουλή.

Συγκεντρώσεις και πορείες ήταν προγραμματισμένες για σήμερα και στη Θεσσαλονίκη.

Μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις καθώς συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:02 - 02 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.