ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων οι δήμαρχοι της Κρήτης

09:21 - 24 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Υπέρ της φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων οι δήμαρχοι της Κρήτης
Θετικά ανταποκρίθηκε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ) στο αίτημα, που είχε καταθέσει η υφυπουργός Εργασίας και αρμόδια για ζητήματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, για τη φιλοξενία ανήλικων προσφύγων.

Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός είχε καλέσει, κατά την επίσκεψή της στην Κρήτη, τους αιρετούς του νησιού και την τοπική κοινωνία να συνδράμουν περισσότερο στο κομμάτι της διαχείρισης του Προσφυγικού, κάνοντας μάλιστα επίκληση στην ανθρωπιά, στο φιλότιμο και στη φιλοξενία του κρητικού λαού.

«Πιστεύουμε ότι η Κρήτη σε αυτό το κομμάτι θα δείξει μια πάρα πολύ καλή και θετική βούληση, με πρώτο βήμα τη δημιουργία δομών φιλοξενίας παιδιών και στη συνέχεια να διερευνήσουμε τι μπορεί να δημιουργηθεί για τους ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες», είχε τονίσει τότε η κα. Μιχαηλίδου.

Σχετικά με τον αριθμό, ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τα όσα είχαν συζητήσει οι δήμαρχοι με την κα. Μιχαηλίδου, είναι 400 παιδιά στο νησί, εκατό ανά περιφερειακή ενότητα που θα φιλοξενηθούν σε μικρές δομές των 30 παιδιών η μία.

Οι δήμαρχοι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, διατύπωσαν τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία, προτάσσοντας την ανάγκη να βρεθούν οι δομές ως χώροι και αυτές να στελεχωθούν όπως επιβάλλεται, προκειμένου να φιλοξενηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.