ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολογήθηκε ο Λαγός: Δεν αποδέχομαι την ελληνική Δικαιοσύνη

18:08 - 30 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Απολογήθηκε ο Λαγός: Δεν αποδέχομαι την ελληνική Δικαιοσύνη
Απολογήθηκε σήμερα ο πρωήν βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, απαξιώνοντας αρκετές φορές τον θεσμό της Δικαιοσύνης.

«Δεν αποδέχομαι την ελληνική Δικαιοσύνη, απλά είμαι εδώ για να τα πω. Εμένα δεν θα με κάνετε να φοβηθώ, είμαι περήφανος Έλληνας πολίτης. Μπήκα φυλακή και κινδυνεύω να καταδικαστώ γιατί έδωσα τρόφιμα και αίμα σε Έλληνες. Εδώ και τέσσερα χρόνια συζητάτε για μερικές φωτογραφίες και κάθεστε εκεί και λέτε να απολογηθώ για μηνύματα που δεν υπάρχει η απάντηση του συνομιλητή. Δεν τολμάτε να αντιμετωπίσετε αυτά που έχουν γίνει, δεν έχετε το σθένος να αντιδράσετε», είπε ο Λαγός, ο οποίος αρνήθηκε να απολογηθεί για τον εθνικοσοσιαλισμό ή το ναζισμό. «Θα απαντήσω αν μου πείτε ότι διωκόμαστε για τις πολιτικές μας πεποιθήσεις», είπε.

Ο Γιάννης Λαγός δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. «Δεν έκρινα ότι έπρεπε να του πω. Είχα αναστατωθεί εγώ, ο υπεύθυνος της Νίκαιας. Δεν είχα καταλήξει τί συνέβαινε. Δεν ήξερα αν αυτός ο άνθρωπος είχε κάποια σχέση ή όχι με τη Χρυσή Αυγή». 

Αναφερόμενος στους προστατευόμενος μάρτυρες τους χαρακτήρισε «κουκουλοφόρους και δασκαλεμένους», ενώ για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών υποστήριξε: «Έμαθα για το περιστατικό αλλά δε με ενδιέφερε γιατί κανείς από αυτούς που φέρονται να συμμετείχαν στην υπόθεση ήταν στη Χρυσή Αυγή, πλην ενός, του Πανταζή, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία σχέση. Αυτό που είπα ήταν πως αν ευθύνονται Χρυσαυγίτες, καλά έκαναν και τους έπιασαν. Δεν θα προστατεύσω κάποιον που επιτέθηκε».

Ιδεολογική μάχη χαρακτήρισε την επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ: «Εκείνη την ημέρα με τραμπούκικη τακτική όπως πάνε οι κομμουνιστές πάντα έγινε ό,τι έγινε. Υπήρχαν εκατέρωθεν τραυματισμοί αλλά τα παιδιά της Χρυσής Αυγής δεν πήγαν να πουν ότι τους επιτέθηκαν», ισχυρίστηκε, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχε στρατιωτική οργάνωση. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Νοεμβρίου οπότε και θα απολογηθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.