ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαγγελόπουλος: Ρασπούτιν τέλος, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας

14:32 - 09 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Παπαγγελόπουλος: Ρασπούτιν τέλος, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χαρακτήρισε τη δικαστική λειτουργό, Ελένη Ράικου, «Μεσσαλίνα», μιλώντας αποκλειστικά στα «ΝΕΑ», λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Προανακριτικής Επιτροπής. «Ο Ρασπούτιν τελείωσε, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Στη συνέντευξη του, ο πρώην υπουργός δηλώνει ότι υπήρχαν διαρροές και σκοπιμότητες για την έρευνα της Novartis από άλλα πρόσωπα – εκτός αυτού-, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρακολουθούνταν από την EΥΠ, παρότι μέλος της κυβέρνησης. Συμπληρώνοντας ενδεικτικά ότι «δεν επικοινώνησα με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Γιάννη Ρουμπάτη, γιατί κι αν με παρακολουθούσε δεν θα μου το έλεγε». Ακόμη αφήνει ανοιχτό το ζήτημα να υπήρχαν χρηματισμοί στο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες- σύμφωνα με ισχυρισμούς μάρτυρα υπό προστασία-, παρά την αρχειοθέτηση των συγκεκριμένων κατηγοριών.

Επιπλέον σπεύδει ν’ αναφέρει ότι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής δεν έχει τη δυνατότητα να ερευνήσει το παρασκήνιο άλλων δικαστικών υποθέσεων, ενώ προχωρά στην πρόβλεψη ότι η επιτροπή της Βουλής δεν θα κάνει δεκτό το αίτημά του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους Σαμαράς, Αγγελή και Ράικου. Τέλος, αποφεύγει να σχολιάσει τους χειρισμούς των δικαστικών για την υπόθεση Novartis κι αν ο ίδιος προχωρούσε σε παρόμοιες κινήσεις, αλλά και τις αναφορές του Αγγελή για δεκάδες μη ερευνηθείσες υποθέσεις.

Σε ερώτηση για την Ελένη Ράϊκου και την αποκάλυψη ότι θα μιλήσει για ορισμένα αιτήματα της προς τον ίδιο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε: «Δεν ξέρω πόσες αποκαλύψεις θα με αναγκάσει να κάνω η κυρία Ράικου. Σε κάθε ψέματα της θα απαντάω με μια αλήθεια. Στόχος μου είναι να αποκαλύψω περαιτέρω πόσο αναξιόπιστα είναι τα μυθεύματα της για τον δήθεν Ρασπούτιν, που τα εφηύρε πολλούς μήνες μετά την παραίτησή της για να συγκαλύψει τις μεγάλες ευθύνες της ως εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Η εποχή του Ρασπούτιν τελείωσε όμως, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και γαργαλιστική…».

Για το αν θα υπάρξουν εκπλήξεις στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι «εκπλήξεις θα υπάρξουν πολλές. Μόνο που θα είναι πολύ ευχάριστες για μένα και πολύ δυσάρεστες για όσους με κατηγορούν. Θα σας θυμίσω όμως ότι η Βουλή αποφάσισε τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για να ερευνηθούν συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις που δήθεν τέλεσα ως υπουργός. Τα υπόλοιπα που γράφονται και λέγονται είτε από άσχετους είτε από εγκάθετους για επέκταση της έρευνας εις βάρος μου είναι ομολογία ότι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου. Προσποιούνται ότι μπορεί να ερευνήσει η επιτροπή και άλλες υποθέσεις, ενώ γνωρίζουν καλά ότι για να γίνει αυτό απαιτείται νέα απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για σύσταση νέας Προκαταρκτικής Επιτροπής με νέα δήθεν αδικήματα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.