ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανή η επανεξέταση της διάταξης για την εξύβριση των Θείων

12:19 - 12 Νοε 2019 | Ειδήσεις
Πιθανή η επανεξέταση της διάταξης για την εξύβριση των Θείων
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η διάταξη στο νέο Ποινικό Κώδικα περί κακόβουλης εξύβρισης των Θείων, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να αφήνει σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι θα επανεξεταστεί η εν λόγω διάταξη.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για «όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιον δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη Εκκλησία ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα».

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο κ. Τσιάρας δήλωσε προβληματισμένος για την εξέλιξη της υπόθεσης. «Προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί». Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε στη Βουλή ότι με την επαναφορά του αδικήματος της κακόβουλης βλασφημίας των Θείων, στον Ποινικό Κώδικα  «θέλουμε να διαφυλάξουμε τα πραγματικά δικαιώματα και τις πραγματικές ελευθερίες των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικού και θρησκευτικού πιστεύω», ενώ πρόσθεσε πως «αυτό σημαίνει μια σύγχρονη ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολιτεία. Δηλαδή, μια ελεύθερη πολιτεία η οποία μπορεί να προστατεύει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της οποιαδήποτε κατεύθυνσης, του οποιουδήποτε θρησκευτικού δόγματος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.