ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Novartis: Σειρά Μανιαδάκη να βρεθεί μπροστά στην Προανακριτική της Βουλής

10:40 - 03 Δεκ 2019 | Ειδήσεις
Novartis: Σειρά Μανιαδάκη να βρεθεί μπροστά στην Προανακριτική της Βουλής
Σειρά στις καταθέσεις για την υπόθεση Novartis έχει ο Νίκος Μανιαδάκης, μέσα από την εξέταση του οποίου τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής θα επιχειρήσουν να διερευνήσουν τις μεθόδους που ακολούθησε η εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς για το θέμα.

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, το συγκεκριμένο πρόσωπο αποτελεί «κλειδί» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς υπήρξε ένας από τους «μάρτυρες» με την κωδική ονομασία «Γιάννης Αναστασίου».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μανιαδάκης, η εισαγγελία κατά της διαφθοράς σε συνεργασία με προσκείμενα στην τότε κυβέρνηση ΜΜΕ του άσκησε πιέσεις και εκβιασμούς προκειμένου να καταθέσει εναντίον δέκα πολιτικών προσώπων. Το γεγονός ότι δεν ενέδωσε στις πιέσεις αποτέλεσε την αιτία της «αποβολής» του από το καθεστώς προστασίας αλλά και της δίωξής του για την υπόθεση.

Ο κ. Μανιαδάκης θα κληθεί να απαντήσει και για ενδεχόμενες πιέσεις από αξιωματούχους αλλοδαπών ελεγκτικών αρχών, για τις περίφημες «γιάφκες» όπου λαμβάνονταν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και για την ταυτότητα των άλλων δύο μαρτύρων. Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη αναφορά του αποκάλυψε ότι λόγω πρόχειρου συντονισμού της εισαγγελίας, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες συνέπεσαν σε χώρο αναμονής με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν οι πραγματικές τους ταυτότητες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.